Ανασκόπηση από το training camp 3-4/12/2011

Στο κάλεσμα  “ ελάτε να προπονηθούμε όλοι μαζί “ολοκληρώθηκε το πρώτο Training Camp στην Πάτρα, καλύπτοντας με απόλυτη επιτυχία τους στόχους εκπαίδευσης που είχε προκαθορίσει.Η πρώτη ημέρα χωρίζονταν σε δύο σκέλη:Το πρώτο σκέλος αφορούσε την προπόνηση γυμναστηρίου, όπου περιλάμβανε  την ανάπτυξη της μεθοδολογίας, ειδικών ασκήσεων δύναμης με το βάρος του σώματος, καθώς επίσης και ένα σύνολο πλειομετρικών ασκήσεων χρήσιμες για τον ποδηλάτη αθλητή.

Gym High Energy Fitness Club

κάνοντας Intervals ανά ομάδες

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε την προπόνηση αντοχής σε ευθεία διαδρομή, η οποία έγινε ακριβώς μετά την προπόνηση του γυμναστηρίου. Κατά την διάρκεια της προπόνησης αυτής παρουσιάστηκαν και εκτελέστηκαν ασκήσεις που αφορούν την μεγιστοποίηση της ειδικής αεροβικής δύναμης, της δύναμης εκκίνησης και ασκήσεις που συντελούν στην  ταυτόχρονη ανάπτυξη της δύναμης και της ισχύος.

Μπάμπης Μαλισιάνος, Νίκος Λυμπέρης, Σπύρος Σκούρας

Στην κορυφή της Ρακίτας 1100m High

Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε προπόνησης αντοχής ανηφορικών διαδρομών με συνδυαστικές ασκήσεις δυναμικού τέμπου και νευρομυικής δύναμης. Επίσης δείχθηκαν σημεία εργονομικής τεχνικής και τοποθέτηση του σώματος κατά την διάρκεια της ανάβασης, τόσο σε καθιστή , όσο και σε όρθια θέση.

Οι συμμετοχές στο προπονητικό camp ήταν ικανοποιητικές, από αθλητές που προέρχονταν από διάφορους αθλητικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, ώστε να διεξαχθεί με σωστό τρόπο η μεταφορά μάθησης και γνώσης.

Νίκος Ντότσικας, Nicky Hemmings, Χρήστος Μαγγινας

Σε αυτό τον σκοπό, καθοριστική ήταν και η ευγενική παραχώρηση, της τεχνικής υποστήριξης του BikeMe.gr που διέθεσε με την παρουσία του Κώστα Τριανταφυλλίδη, κατά την διάρκεια αυτού του διημέρου.

 

 

 

‘’ Κώστα σε ευχαριστούμε πολύ για την πολύπλευρη προσπάθεια σου, που συνέβαλλε στην ομαλή ροή του training camp, και βέβαια στις καταπληκτικές φωτογραφίες που έβγαλες.”

Άρης Μπότσαρης

Επίσης αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω στους αθλητές που συμμετείχαν στο προπονητικό κάλεσμα, είναι ο ενθουσιασμός και το πάθος των αθλητών για γνώση και ενημέρωση και η ουσιαστική ανάγκη τους, να προπονηθούν έξυπνα και ωφέλιμα.

Γρηγόρης Φύτρος

Θεοφάνης Καταπόδης

Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που μπόρεσα να βοηθήσω τους αθλητές που βρέθηκαν κοντά μου, προς αυτήν την κατεύθυνση.

Advertisement

1 thought on “Ανασκόπηση από το training camp 3-4/12/2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s