Fondriest TF2 Road Bike, an Italian bike that looks as good as it rides

Θέλετε ένα ποδήλατο που μπορεί να αναρριχηθεί ακόμα και στις πιο δύσκολες αναβάσεις;

Θέλετε ένα ποδήλατο που να μπορεί να συνδυάζει την ακαμψία, την άριστη μεταφορά της δύναμης, και ταυτόχρονα την άνεση κατά την οδήγηση;

Θέλετε ένα αξιόπιστο ποδήλατο κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητος υλικών και ανθρακονημάτων;

Θέλετε ένα ποδήλατο που να μπορείτε να το χειρίζεστε εξαιρετικά;

Fondriest TF2 Aero

Fondriest...Μπορεί να μην είναι από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος κατασκευαστικές Ιταλικές εταιρίες ποδηλάτων, αλλά εντυπωσιάζει την επαγγελματική και ερασιτεχνική ποδηλασία με υψηλής αισθητικής και ….ποιότητας ποδήλατα. Μέσα από αυτό το πρίσμα η Fondriest εισήγαγε το νέο TF2 αεροδυναμικό ποδήλατο...Ένα ποδήλατο που είναι χτισμένο για να πηγαίνει γρήγορα.

Είναι ένα ποδήλατο που προσπαθεί να ανταποκριθεί στη φήμη του ιδιοκτήτη της εταιρείας Maurizio Fondriest, ο οποίος αφιερώθηκε στην παραγωγή ποιοτικών ποδηλάτων μετά την αποχώρησή του από επαγγελματικούς αγώνες το 1998 με νίκες στο Μιλάνο-Σαν Ρέμο, στο La Flèche Wallonne, στο Tirreno Adriatico και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το TF2 AERO κρύβει πολλές αεροδυναμικές αισθητικές σχεδιασμένες με το Ιταλικό πάθος, ωστόσο, δεν χαρακτηρίζεται   τόσο για την καλύτερη αεροδυναμική απόδοση στον κόσμο, όσο για την ακαμψία του πλαισίου και την βέλτιστη απορροφητικότητα και άνεση στην οδήγηση.

Στην περίπτωση του TF2 Aero, το υλικό της κατασκευής του προέρχεται από το Ιαπωνικό ανθρακόνημα Toray  40 τόνων Matrix. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει 40 τόνους πίεσης ανά τετραγωνικό εκατοστό άνθρακα, σε σχέση με τους 27 τόνους άνθρακα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κατασκευαστές αεροδυναμικών ποδηλάτων στον κόσμο.

Η αίσθηση της ακεραιότητας κατά την οδήγηση ενός ποδηλάτου, είναι αδύνατο να υποστηριχθεί με ένα πολύ ελαφρύ πλαίσιο. Η εταιρεία Fondriest αναφέρει ότι το βάρος του TF2 είναι 950 γραμμάρια και 345 γραμμάρια το πιρούνι, κάτι που του προσφέρει μία απίστευτη ομαλότητα στο δρόμο και αξιοθαύμαστη ακαμψία υπό πίεση.

Στο σημείο όμως που επένδυσε περισσότερο η Fodriest στο TF2, είναι η εξαιρετική άνεση στις μεγάλες αποστάσεις και για αυτό ταιριάζει σε αναβάτες με μικρή ως μέγιστη ευλυγισία στο σώμα τους.

Σε ένα TF2 δεν θα μπορούσε να μην εφαρμοστεί η νέα καινοτομία φρεναρίσματος Direct mount  calipers, κατά την οποία  οι βραχίονες που στηρίζουν τις διχάλες των φρένων δεν κάμπτονται κάτω από το σκληρό φρενάρισμα, με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταφερθεί περισσότερη δύναμη φρεναρίσματος στον τροχό.

Το TF2 με τους διογκωμένους σωλήνες ανθρακονημάτων, το ξεχωριστό πιρούνι με ανάστροφη κλίση, αποτελεί μια εργασία υψηλής ζωγραφικής.

Η δρομολόγηση των καλωδίων στο πλαίσιο είναι εξαιρετική, και θα έλεγα ότι είναι μία από τις πιο καθαρές εισόδους και εξόδους σε σκελετό ποδηλάτου που έχω δει ποτέ.

Υπάρχει ένας κωνικός αεροδυναμικός σωλήνας στο εμπρόσθιο μέρος της κεφαλής του, ο οποίος εξυπηρετεί  την ευέλικτη και ακριβή διεύθυνσή του.

Επιπλέον το τεράστιο ΄΄κέλυφος΄΄  ανθρακονημάτων στην μεσαία τριβή, αποβλέπει στην τέλεια μεταφορά ισχύος. Το σχήμα της οπίσθιας καμάρας φαίνεται ιδιαίτερο, αλλά είναι προφανώς εξαιρετικά άκαμπτο.

Το TF2 Aero είναι διαθέσιμο σε μεγέθη που κυμαίνονται από XXS έως XXL, οπότε η τέλεια εφαρμογή για τον σωματότυπο του κάθε ποδηλάτη δεν θα αποτελεί πρόβλημα.


Προσωπικά μου αρέσουν τα ποδήλατα που έχουν όμορφη αισθητική εικόνα ή αλλιώς να είναι σέξι…Θα μπορούσα να αναφέρω τον αεροδυναμικό συντελεστή του TF2, ή να παρουσιάσω εκτεταμένες δοκιμές back-to-back, που έχουν πραγματοποιηθεί προκειμένου να εξηγηθεί η ροή του οριακού στρώματος αέρος…Αλλά ποιος νοιάζεται;… Μοιάζει σέξι;…Εξάλλου, γιατί αγοράζουμε ποδήλατα – επειδή φαίνονται καλά – και εφόσον πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις – οι καταναλωτές θα αγοράζουν πάντα ένα ποδήλατο που τους αρέσει η αισθητική. Το άσχημο ποδήλατο δεν πωλεί…

Και το TF2 Aero απέχει πολύ από το άσχημο, είναι Σέξι…Είναι ένα από τα καλύτερα ποδήλατα που έχω δει ποτέ.

 

 

Σχολιάστε