Fuji SL One.1 & SL 1.1 Disc…Εμπνέει με την εξαιρετική απόδοση

Μια πραγματική επανάσταση συμβαίνει…Η αναζήτηση για την υπέρ-υψηλή ποδηλασία φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ και με κάθε νέα κυκλοφορία αναβαθμισμένων ποδηλάτων, οι εταιρείες τους προσπαθούν συνεχώς να μειώνουν το βάρος τους, ενώ ταυτόχρονα να δημιουργούν ένα πλαίσιο υψηλής απόδοσης.

Η πλατφόρμα SL της Fuji, ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με μερικά σχεδόν απίστευτα βάρη που σχετίζονται με τις ολοκληρωμένες κατασκευές ποδηλάτων.

Η Fuji  έχει δημιουργήσει το απόλυτο ελαφρύ ποδήλατο δρόμου, έχοντας επιτύχει την εξοικονόμηση πολλών watts στις ανηφορικές διαδρομές.

Πρόκειται για το Fuji SL 1.1 το οποίο μπορεί να φαίνεται εξωτερικά παρόμοιο με το Grand Tour-winning Altamira, αλλά στην πραγματικότητα όλα έχουν αναθεωρηθεί και βελτιωθεί. Το σύστημα συμπίεσης υψηλής πυκνότητας της Fuji, έχει βελτιωθεί και τελειοποιηθεί με την πάροδο των ετών, για να δημιουργήσει το σκληρότερο δυνατό πλαίσιο, με τη μικρότερη ποσότητα υλικού.

Με τη διασφάλιση ότι τα φύλλα άνθρακα είναι απαλλαγμένα από ρυτίδες και η ρητίνη έχει εφαρμοστεί ομοιόμορφα, οι μηχανικοί μπορούν να κάνουν το ποδήλατο πιο σκληρό και πιο ελαφρύτερο, με λιγότερες διακυμάνσεις στον άνθρακα.

Οι μηχανικοί της Fuji σχεδίασαν το SL χρησιμοποιώντας C15 ultra high-modulus carbon με αποτέλεσμα ταχύτητα και ακαμψία ξυραφιού και ταυτόχρονα δημιούργησαν ένα από τα ελαφρύτερα ποδήλατα στη γη!

Με ένα απίστευτο βάρος πλαισίου μόλις 695 γραμμάρια, το Fuji SL 1.1 θέλει να είναι το απόλυτο όνειρο κάθε ενθουσιώδη αναβάτη.  Είναι το ποδήλατο των ονείρων όλων αυτών που αναζητούν σε κάθε πεταλιά το 100% της δύναμης τους και της αποτελεσματικότητας ακόμα και για τους εκρηκτικούς σπρίντερς.

Επίσης η σημαντική καινοτομία που παρουσίασε η Fuji με το SL 1.1 είναι ότι  η διάταξη του άνθρακα και η γεωμετρία του, βελτιστοποιήθηκαν ειδικά για κάθε μέγεθος πλαισίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ίση ποιότητα οδήγησης σε όλα τα μεγέθη.

Η άνεση οδήγησης είναι εξαιρετική και κυριολεκτικά σας προκαλεί να ξεκινήσετε μεγάλες ποδηλατικές διαδρομές. Από την άλλη πλευρά στις γρήγορες κατηφόρες, απλά υπακούει στις εντολές που θα του δώσετε.

Πλέον, η Fuji προσθέτει δισκόφρενα στην πλατφόρμα SL, σε μια προσπάθεια να φέρει το πλεονέκτημα που προσφέρουν οι δίσκοι στα υπερσύγχρονα πλαίσια.

Η προσθήκη των δίσκων δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Σε ένα τυποποιημένο πλαίσιο, χρειάζεται περισσότερο υλικό για να αντέχουν τις πρόσθετες δυνάμεις από τα φρένα και περισσότερο υλικό σημαίνει περισσότερο βάρος.

Το πλαίσιο της κορυφαίας σειράς της Fuji SL 1.1 Disc ζυγίζει 815g έναντι του πλαισίου με συμβατικό φρένο που ήταν στα 690g.

Χαρακτηρίζεται ως το πλαίσιο των πλαισίων, το οποίο είναι έξυπνα και επιδέξια σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει το πιο ελαφρύ και το πιο σκληρό πλαίσιο δισκοφρένου, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική ποιότητα οδήγησης.

Ο ακρογωνιαίος λίθος της απαράμιλλης αντοχής, είναι η προοδευτική τεχνική κατασκευής, με χύτευση υψηλής συμπύκνωσης (HC), μια σειρά εσωτερικών καλουπιών που εξαλείφουν τις ρυτίδες και την περίσσεια συσσώρευσης ρητίνης σε περιοχές υψηλού στρες, περίπλοκης ακτίνας-κάμψης για μεγαλύτερη συμπύκνωση στις στρώσεις άνθρακα. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύτερο, πιο σκληρό, πιο ανθεκτικό πλαίσιο, με μια πιο ζωντανή ποιότητα οδήγησης.

Ο τρεις βασικοί σωλήνες του SL Disc, καθώς και το πιρούνι του, παρουσιάζουν πεπλατυσμένα τμήματα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε άνθρακα, τα οποία μεγιστοποιούν την πλευρική ακαμψία. Συγκεκριμένα το πιρούνι του, έχει ενισχυμένη εσωτερική πλευρά η οποία εκτείνεται καθ’ όλο το μήκος του, ενισχύοντας έτσι την ακαμψία και την ακρίβεια της ποιότητας οδήγησης.

Το πλαίσιο διαθέτει μόνο τέσσερις κολλημένες αρθρώσεις, όπου στα περισσότερα πλαίσια χρησιμοποιούν οκτώ ή περισσότερα...Τα περισσότερα σημεία σύνδεσης εξαλείφουν το πλεονέκτημα του άκαμπτου και ελαφρύτερου πλαισίου.

Η σειρά SL γεννήθηκε από την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα από τα ελαφρύτερα ποδήλατα στον κόσμο. Όταν όλα τα γραμμάρια είναι σημαντικά, η ευρηματικότητα ακολουθεί:Το Fuji SL 1.1 Disc κατέχει τις υψηλότερες βαθμολογίες, όσον αφορά στο συνδυασμό ακαμψίας, βάρους, ποιότητας ποδηλάτου και χρηματικής αξίας.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s