Fuji Norcom Straight η F1 της ποδηλασίας

2013-11-03 12.20.44

Στα μέσα περίπου του 2013 η Fuji παρουσίασε το νέο της μοντέλο ποδηλάτου Ατομικής Χρονομέτρησης τόσο για τους σπεσιαλίστες στο αγώνισμα αυτό, όσο και για τους Τριαθλητές.

Οι απαιτήσεις που δημιουργούνται από μία μεγάλη διαδρομή Τριάθλου, είναι τελείως διαφορετικές από τις απαιτήσεις που απαντούν σε μία κλασική διαδρομή Ατομικής Χρονομέτρησης. Τα ποδήλατα μπορεί να φαίνονται παρόμοια, αλλά οι ρυθμίσεις τους είναι πολύ διαφορετικές.

2013-11-03 11.25.29

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι εταιρείες ποδηλάτου έχουν αναπτυχθεί είτε στην κατασκευή διαφορετικών πλαισίων για Τρίαθλο και Ατομικής Χρονομέτρησης, είτε σε πλαίσια που να μπορούν να προσαρμοστούν και για τις δύο χρήσεις.

Το Norcom Straight ανήκει στην τελευταία κατηγορία και είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες ρυθμίσεων τόσο για το Τρίαθλο όσο και για την Ατομική Χρονομέτρηση

Το Norcom Straight δεν είναι μια απλή εξέλιξη του προγενέστερου D6, αλλά ανοικοδομήθηκε από το μηδέν πάνω σε μία νέα αναθεωρημένη γεωμετρία.

Εκτός από τις αλλαγές στη γεωμετρία, η Fuji προσπάθησε να βελτιώσει και την αεροδυναμική του πλαισίου, σύμφωνα με αυτό που ονομάζουμε σήμερα “Superbike”.

Η αίσθηση της σταθερότητας και της ευελιξίας  κατά την οδήγηση είναι πραγματικά κάτι που αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα. Με πιο απλά λόγια, εμπιστεύεσαι πάρα πολύ γρήγορα τις δυνατότητες αυτού του ποδηλάτου οδηγώντας το στα “άκρα”.

2013-11-03 11.33.36

Η Fuji αναφέρει ότι το  Norcom μπορεί να υπερηφανεύεται για 18% περισσότερη βελτίωση στην αεροδυναμική του σε σχέση με το D6.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προέλευση του ονόματός του…Norcom Straight

Η Norcom Road είναι ένας πραγματικός δρόμος πολύ κοντά στα γραφεία της μητρικής εταιρείας Fuji Advanced Sports. Ο δρόμος αυτός ήταν πολύ δημοφιλής για ποδηλατικές βόλτες μετά το μεσημεριανό γεύμα. Κατόπιν, καταχωρήθηκε από τους ντόπιους ως διαδρομή στο Strava με την ονομασία Norcom Straight.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Fuji Steven Fiarchild, το Norcom Straight ήταν το πιο δύσκολο έργο του, το οποίο έλαβε χώρα σε μια περίοδο αρκετών χρόνων και όχι λίγων μηνών.

Το Norcom Straight έχει μερικές μοναδικές μηχανικές λεπτομέρειες που αποτελούν σημαντικό πλεονεκτήμα για την χρήση αυτού του ποδηλάτου.

2013-11-03 12.24.37

Μία από αυτές είναι τα πίσω ρυθμιζόμενα συρόμενα dropouts, τα οποία επιτρέπουν την εύκολη αλλαγή  τροχών και τη διατήρηση της διαμήκους προσαρμοστικότητας.

Επίσης ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι αυτό που η Fuji αποκαλεί τεχνολογία “RIB”.  Στην ουσία πρόσθεσε ένα στήριγμα στο εσωτερικό των “ποδιών” του πηρουνιού και στον διαγώνιο σωλήνα (Downtube) για περισσότερη ακαμψία.

Αυτό που μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση στο θέμα της ασφάλειας όταν οδήγησα αυτό το ποδήλατο, ήταν η άριστη και ομαλή λειτουργεία των φρένων του.

Η Fuji χρησιμοποιεί τα TRP v-brakes με ένα καλοσχεδιασμένο τρόπο μεταφοράς των καλωδίων τους από ειδικές θύρες, οι οποίες αποσκοπούν στη μείωση των τριβών και στην ομαλή πέδηση κατά το φρενάρισμα.

Πολλές φορές, οι φωτογραφίες και οι περιγραφές δεν μπορούν να αποδώσουν τις πραγματικές δυνατότητες ενός ποδηλάτου.

2013-11-03 11.24.40

Το σίγουρο είναι ότι το Norcom είναι ένα έξυπνο σχεδιασμένο ποδήλατο και η γεωμετρία σε συνδυασμό με την υψηλή προσαρμοστικότητά στο εμπρόσθιο μέρος του, μπορεί να δώσει λύση στον μεγαλύτερο μέσο όρο των αθλητών που ασχολούνται με το Τρίαθλο ή την Ατομική Χρονομέτρηση.

2013-11-03 12.21.06

Αξίζει να το δείτε από κοντά και να κάνετε ένα test ride.

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος των Fuji στην Ελλάδα  Ι. ΜΑΓΚΛΑΡΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s